some pics...

okej, det går segt att ladda in bilder, så dessa får ni nöja er med.

inte så illa pinkat faktiskt.
/ Sara

happy thanksgiving.

Ja, då har man fira första thanksgiving då.
vad hände:
- ett stort jack i mitt finger efter att ha försökt skära pumpan. mini-aukten här hemma.
- jag såg inte skillnad på pumpa och squash så pumpa pajen blev squash paj och squash soppan blev pumpa soppa.
- jag har lärt mig att sharted stavas med t och inte d. just för att det är shit. (googla shart om ni inte fattar)

annars intressant och gott.
/ Sara

ingen rubrik

Ny vecka!
Nya möjligheter!

puh, i morgon är det måndag igen, vilket betyder ännu en vecka närmare december.
Pepparkaksbak, lussekattsbak och julmarknader. Det kommer bli tre veckor härliga veckor som jag har kvar här.
Innan dess ska jag hinna packa upp allt ifrån USA och packa ner kläder osv igen för resan hem. För om jag fortsätter i denna fart som jag haft sen jag kom hem lär jag behöva dessa tre veckor på mig. och under tiden ha alla mina kläder liggandes på golvet i en stor "jag-vet-inte-om-detta-är-tvätt-eller-inte" hög brevid "garderoben-är-för-långt-bort" högen.
/ Sara

vad gör man?

försöker göra allting för att inte somna just nu.
men det går inte speciellt bra.

kom hem till tyskland för drygt 3 timmar sen, och än så länge har jag bara öppnat väskan. att packa ur kändes lite för jobbigt, för mycket nya grejer, för mycket nytt att pyssla med. övervägde till och med ett tag att kasta mig in i duschen, gör mig i ordning och åka in till stan för att shoppa. vilket egentligen borde vara något jag inte alls är sugen på, då det är de enda jag gjort i en veckas tid.

förövrigt har resan varit väldigt bra. vädret varmt och väldigt skönt att slippa regn och rusk.
/ Sara

helt slut.

nu sitter jag med huvudvärk i en soffa och inväntar mat.
funderade efter idag och insåg att jag shoppat en hel del redan. trots att det är i morgon vi ska besöka det stora shoppingmallet ett par km härifrån.

igår tog vi oss en tur till Key West, badade, solade och åt god mangosallad till kvällsmat. idag shopping och bad i havet igen.

/ Sara

efterlängtat!

äntligen framme.
Har precis satt mig ner i en av de alla stora sofforna i huset. Med datorn i knät och jetlagad för fullt. Resan början klockan åtta i morse svensk tid. Men framme var vi inte förrens 1 i huset. 10 timmars flygresa, två timmars väntetid på flygplatsen i Miami, väntan på hyrbil, väntan vid huset för nyckel. Men nu är vi framme. Lokal tid här är drygt 10. Mer exakt än så vet jag inte. svensk tid..... alldeles för sent!

alla andra ligger och sover så jag ska nog också smita tillbaka till sängen och sova. Morgon dagen kommer bli lång den med. stranden, stranden och åter stranden!
Kan tillägga att vi fick höra att 1 km härifrån ligger Floridas bästa strand. Det är inte illa pinkat!

/ Sara

uppe med tuppen!

nej kanske inte riktigt tuppen.
Men nästan...

I morgon åker vi, barnens farmor och farfar anlände igår, så idag är det fullt hus. Jag har inte börjat packa ännu. Så det ska jag göra idag. På tiden kanske inte vet jag. I vilket fall så kommer denna dag flyga förbi.

Nu vankas det frukost hör jag.
Morgon kaffe vore inte så dumt!

/ Sara

nu vänder vi på dygnet.

Försöker få småtjejerna att vända på dygnet nu. För om 3 dagar åker vi ca: 6 timmar bakåt i tiden. Så minsta tjejen ligger och sover just nu, vilket betyder att jag har lite lugn och ro. På schemat stod yoga för att vakna upp och nu ska jag dricka lite kaffe och fika. Mango paj och daddlar fyllda med valnötter.

Listan på saker som ska göras innan resan är lång.
Listan på saker som ska med till USA är lång.
Listan på saker som ska inhandlas i USA är ännu längre.

Så idag kör jag igång på riktigt. Packar, packar, packar och åter packar.

/ Sara

nya upplevelser..

Efter att ha stått i köket en timme och lagat en soppa som sedan skulle visa sig smaka allt annat än gott trotsade jag mina nya matvanor och tog en skål med flingor och banan till lunch. inte allt för dumt faktiskt!

kikade in på min statestik för att bli lite överraskad.
lite siffror.
77% av alla som läser är här inne regelbundet.
Jag har fler besökare från Grums än från Kil och Karlstad tillsammans! Och antalet från Grums är överraskande stort. Ni läsare från Grums är dessutom alltid återkommande, dvs samma läsare hela tiden. Men flest läsare har jag i Bromma. Vilka känner jag i Bromma? Det är inte så att vi pratar om ett par enstaka läsare utan om ett tre siffrigt antal läsare i Bromma.
Ett stort antal läsare kommer dessutom ifrån Tyskland.

Detta var lite lustigt.

Men men, åter till flingskålen!
as always.

Sitter och lyssnar på KNradios webbradio, samtidigt som tysk radio går i bakgrunden, idag är det mindre än 40 dagar kvar tills jag är på svensk mark igen, men först ska jag ta mig en tur till USA och se till att jag inte är vinterblek när jag kommer hem. Idag fick reda på idag att jag får ha två väskor (23 kg st) + handbagage (ca 10 kg) plus en handväska med mig i flyget till och från USA. Då jag endast flög in i Tyskland med en väska får jag låna en väska av familjen. Inte för att jag tror jag kommer frakta hem 56 kg. men det finns ju alltid någon annan som kan behöva platsen.
Det som kommer bli mest intressant är att vi är 5 vuxna och 2 barn som flyger från Tyskland. Varje person (ink. barnen) får ha med sig två incheckade väskor (23 kg st) var. snabbt räknat blir det 14 väskor. Plus ett handbagage per skalle, då är vi uppe i 21 väskor. sen är vi några som ska ha handväskor med oss också. totalt kommer vi ha 25 väskor med oss. Det jag är orolig över är hur vi ska ta oss till och från flygplatserna med 25 väskor. Hyra en buss kanske?

lite bilder ifrån huset vi ska bo i.något nytt...

jag är lite dålig på att uppdatera jag vet.

men i fredags damp det in en bil full lastad med en familj. Så helgen har bestått av massor med roliga saker och trevligt sällskap, så kul att se er igen. Nu är vi dock tillbaka i vardagen och räknar dagar.

om två veckor idag ligger jag på stranden i Miami.
huset vi har hyrt ligger i Hollywood.
sen är det 42 dagar kvar tills jag är hemma i Sverige igen, då käkar jag bullar i Hannas bil!

då säger vi så.

/ Sara

RSS 2.0